Upplevelse med kajak och vandring i nationalpark Åsnen

Område: Tingsryd
Arena/Plats: Åsnenområdet
Kategori: Idrott, motion och hälsa, Natur och friluftsliv

Sverige är ett av de vattenrikaste länderna i Europa. Upplev denna underbara värld i några av våra vackraste skärgårdar: i sjösystemet Åsnen, som sedan 2018 är Nationalpark.

Vi har anordnat guidade turer sedan år 1992. Vår mångåriga erfarenhet och kunskap om, och kärleken till "våra" områden och kajakpaddlingen är ett garanti att du kommer att få en oförglömlig och säker upplevelse.

Kajakpaddling är både motion, naturupplevelse och äventyr. Du glider fram ljudlöst bland öar och fjordar, lyssnar på vilda fåglarnas läten och låter dig vaggas av de böljande vågorna. När lusten faller till tar vi ett dopp i sjön och bara njuter. Vi börjar alla våra guidade turer med en kort kurs där ni får lära er att styra kajaken och säkerhet på sjön. Vad gör du t.ex. om du råkar kapsejsa? Med hjälp av våra erfarna guider kommer du att få en härlig och säker upplevelse i några av våra mest fantastiska paddelvatten i södra Sverige!

Guidad upplevelse i Nationalpark Åsnens - heldag:

Sjön Åsnen med sina ca. 150 km2, är Smålands tredje största sjö. Ett besök i dess fantastiska övärld med över 1000 öar och många vikar görs bäst med kajak. Sjön är även skyddad av den Internationella Våtmarkskonventionen, Convention of Wetlands.

I direkt anslutning till Nationalparken Åsnen finns det även 5 naturreservat. Karaktären på dessa är skiftande, från våtmarktill ädellövskogar och slåtterängar.

Vi paddlar i en del av Nationalparken, "bestiger" Åsnenområdets högsta berg och beskådar den magnifika utsikten från utsiktstornet på toppen.

Lunchen som består av ett smörgåsbord av lokalproducerade råvaror avnjuts vid Trollberget, porten till Nationalparken.

Delta i någon av våra planerade turer enligt nedan:
18/7, 8/8, 29/8, 6/9.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
8 Aug
Söndag 8 aug 2021 Åsnenområdet
29 Aug
Söndag 29 aug 2021 Åsnenområdet
6 Sep
Måndag 6 sep 2021 Åsnenområdet

Kontaktinformation

Bra att veta

Prisinformation
Pris på planerade dagar: 1395kr/vuxen, 695kr/ungdom i egen kajak. Barn under 12 år gratis i tvåmanskajak Boka din egen upplevelse april-oktober för 5.300 kr upp till 5 personer (för extra person tillkommer 1000 kr).

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Tingsryds Turist information
turism@tingsryd.se
+(46) 477-441 64
Build: 2021-08-02 12:54:11, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-5581.cbischannel-301.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails