Naturreservat Stenfors

Visa karta

Vid Bräkneåns strand strax söder om Tingsryd, ligger Stenfors. Här kan du uppleva både vacker natur och spännande kulturhistoria.

Stenfors naturreservat är ett ädellövskogsområde som ligger vackert längs Bräkneån, cirka sex kilometer söder om Tingsryd. Området är rikt på gamla ekar och bokar och här lever många sällsynta arter, bland annat ett flertal ovanliga lavar och mossor.
På flera ställen i reservatet, men framförallt i områdets norra del, finns ruiner, husgrunder och andra spår efter det gamla järnbruket Stenfors bruk, som anlades under 1600-talet och som drevs till sent 1800-tal och som idag är ett populärt utflyktsmål. Genom reservatet passerar Stenfors kulturstig som med skyltar berättar om den äldre markanvändningen.

Show more

Närliggande boenden

Campingplatser

Getnö Gård - Lake Åsnen Resort/Camping

Avstånd: 20,8 km
Getnö Gård är en vacker 3-stjärnig naturcamping på gräsbevuxen skogs- och ängsmark, med 150 generöst tilltagna platser. alla med en egen lägereld- och grillplats. Anläggningen är ett naturvårdsområde med en egen ö-grupp, mitt i vackra sjön Åsnen.
Hotell och pensionat

Korrö, STF Hotell

Avstånd: 22,3 km
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.
Vandrarhem och grupplogi

Korrö, STF Vandrarhem

Avstånd: 22,3 km
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.