Stenfors

Adress: Stenfors Tingsryd Visa karta

Adress: Stenfors Tingsryd

Lämningar från ett järnbruk från slutet av 1600-talet, mjölkvarn från 1500-talet mm. Vandra genom skogsmark med lämningar av mänskliga aktiviteter från de senaste 500 åren.

Järnbruket vid forsarna i Bräkneån, strax nedanför utloppet ur sjön Tiken växte fram i slutet av 1600-talet. Fram till början av 1900-talet hyste området kring Stenfors flera olika bruk och kvarnverksamheter. Idag är Stenfors bruk ett övergivet industrilandskap vid Bräkneån. Här kan du runt på kulturstigen och se ett stort antal ruiner från brukets olika verksamheter, både smedjor, andra verkstäder och förrådsbyggnader.

Show more

Om denna aktivitet

Närliggande boenden

Hotell och pensionat

Korrö, STF Hotell

Avstånd: 22,5 km
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.
Vandrarhem och grupplogi

Korrö, STF Vandrarhem

Avstånd: 22,6 km
Korrö - med naturen runt hörnet! De flesta som kommer hit första gången blir helt tagna av miljön, både av naturen och hantverksbyn.
Campingplatser

Getnö Gård - Lake Åsnen Resort/Camping

Avstånd: 20,9 km
Getnö Gård är en vacker 3-stjärnig naturcamping på gräsbevuxen skogs- och ängsmark, med 150 generöst tilltagna platser. alla med en egen lägereld- och grillplats. Anläggningen är ett naturvårdsområde med en egen ö-grupp, mitt i vackra sjön Åsnen.