Konsert: "The American sound"

Område: Tingsryd
Arena/Plats: Kyrkan i Urshult
Kategori: Musik, teater och nöje
Datum: Lördag 13 nov 2021

Violinisten Philip Zuckerman har blivit uppmärksammad av både publik och kritiker för sin “förtrollande ton”, “tekniska briljans” och “karisma” (Badische Zeitung). Thormod Rønning Kvam har de senaste åren etablerat sig som en av Norges mest spännande unga pianister.

Följ med dem båda på en musikalisk resa genom USA det senaste århundradet. Vi får bland annat höra musik skriven av Amy Beach – den första kvinnliga kompositören från USA som åtnjöt internationellt renommé, och en av de första amerikanska tonsättarna som inte hade studerat i Europa. Vi får även chansen att lyssna på en av de främsta nutida amerikanska kompositörerna, Ellen Taaffe Zwilich, med ett färgrikt tonspråk och spirituell framtoning. Hennes Sonata in Three Movements från 1974 är ett av hennes tidigare verk.

Programmet avslutas med Aaron Coplands violinsonat – en riktig raritet vars karaktär ofrånkomligt för tankarna till hans balettklassiker Appalachian Spring och Billy the Kid – samt ett par godbitar skrivna av George Gershwin med hans unika mix av jazz, klassiskt och amerikansk folkmusik. Arrangemangen för violin och piano gjordes av den legendariska violinisten tillika Gershwins nära vän, Jascha Heifetz.

Thormod och Philip presenterar verken med bakgrundsberättelser och anekdoter. De väver ihop programmet till en oemotståndlig vistelse i 1900-talets Amerika.

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
13 Nov
Lördag 13 nov 2021 16:00 Kyrkan i Urshult

Kontaktinformation

Kontaktperson
Konsertföreningen Tingsryd

Bra att veta

Prisinformation
Biljettpris: Vuxen 180 kr Medlem i Konsertföreningen Tingsryd 150 kr Ungdom 80 kr Förbokning av biljetter elisabeth.bava@gmail.com Tel: 076-1710550

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Tingsryds Turist information
turism@tingsryd.se
+(46) 477-441 64
Build: 2021-09-20 14:56:15, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5581.cbischannel-301.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails