Konsert: "Laura Michelin"

Område: Tingsryd
Arena/Plats: Kyrkan i Urshult
Kategori: Musik, teater och nöje
Datum: Lördag 23 okt 2021

Solistprisvinnare 2020, flöjtist

”Laura Michelin har en alldeles sällsynt förmåga att fånga publiken med sitt utsökta artisteri. Med en djupt rotad musikalitet och ett utomordentligt hantverk lyfter hon musiken till högsta internationella nivå. Vi har fått uppleva en makalös kombination av briljant teknik, stor utstrålning och smittande spelglädje…”

Så lät motiveringen när flöjtisten Laura Michelin vann det prestigefyllda Solistpriset 2020. Michelin är en flitigt anlitad solist, kammar- och orkestermusiker, som vid sidan av sina studier frilansar i de svenska orkestrarna. Hon har sedan gymnasiet studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för professor Tobias Carron och därefter i München för professor Andrea Lieberknecht vid Hochschule für Musik und Theather.

Vid den här konserten får vi lyssna till denna unga begåvade musiker i den svenske tonsättaren Gunnar de Frumeries mest kända instrumentalverk, Pastoral svit. Vi får också njuta av hennes spel i musik av två franska tonsättare – Claude Debussy och André Jolivet. Av Debussy får vi bland annat lyssna till ett av hans mest älskade verk överhuvudtaget, Förspel till en fauns eftermiddag. Drygt ett halvt decennium senare, 1949, såg André Jolivets flöjtkonsert dagens ljus. Denne mångsidige tonsättare var särskilt förtjust i att komponera för just flöjt, och han skrev närmare tjugo verk för instrumentet. Till sist hör vi musik av Germaine Tailleferre, en av medlemmarna i den franska tonsättargruppen Les Six, nämligen hennes charmiga Fleurs de France.

Konserten ingår i firandet av Musikens år 2021 och Kungl. Musikaliska Akademiens 250-årsjubileum.

Musik
Claude Debussy – Preludium till En fauns eftermiddag
Gunnar de Frumerie – Pastoral svit
Claude Debussy – Danse sacree et profane
L-E Larsson – Liten serenad för stråkar op. 12
André Jolivet – Flöjtkonsert (reducering Marco Mazzeo)
Germaine Tailleferre – Fleurs de France (arr: Marco Mazzeo)

Medverkande
Musica Vitae
Laura Michelin – flöjt
Miriam Seltzer – harpa

Datum/Tidpunkt

Datum Tidpunkt Arena/Plats
23 Okt
Lördag 23 okt 2021 16:00 Kyrkan i Urshult

Kontaktinformation

Kontaktperson
Konsertföreningen Tingsryd
Webbsida
https://www.musikisyd.se/kalender/laura-michelin/

Bra att veta

Prisinformation
Biljettpris: Vuxen 180 kr Medlemmar i Konsertföreningen Tingsryd 150 kr Ungdom 80 kr Förboka biljetter: elisabeth.bava@gmail.com eller tel. 076-1710550

I närheten av


Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Tingsryds Turist information
turism@tingsryd.se
+(46) 477-441 64
Build: 2021-09-20 14:56:15, Host: ONLINE3CORE20, DB: o3.cbguide-5581.cbischannel-301.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails