Friluftslivets år - månadens tips: Fiske

Område: Tingsryd
Arena/Plats:
Kategori: Natur och friluftsliv

Tema februari - ambassadör friluftsliv

Det allmänna intresset för fiske har under det senaste året ökat väldigt mycket, så även i vår kommun. Här finns mycket fiskevatten i form av sjöar och vattendrag. Mikael Jeansson som är kommunstyrelsens ordförande är också en ambassadör inom fisket i kommunen. Han vill att fler ska ge sig ut i naturen för att prova på fisket.

Fiska kan man göra på olika sätt och det som är speciellt under årets kalla månader är vinterfisket på is och i år hoppas vi på stadiga isar som lägger sig över sjöarna.
Vid isfiske är det väldigt viktigt att tänka på issäkerheten. Se till att kontrollera isens tjocklek, gå inte ut ensam och bär isdubbar. När sjöarna är fria från is kan fisket också utövas från sjökanten eller i båt.

På visittingsryd.se finns en karta över samtliga fiskevatten. Där kan du läsa mer om respektive sjö, vad som gäller för fiskekort, vilka fiskar som finns och annan viktig information innan du ska ge dig ut för att fiska. Du hittar också anläggningar och företag som kan hjälpa dig med helhetslösningar för din fiskeaktivitet – båt, fiskekort och guide med ett samtal!

”Att ge sig ut och fiska i en vik, i gnistrande solsken, med några minusgrader i luften och försöka fånga några mataborrar är livskvalité av stort mått. Frisk luft, dagsljus och lite rörelse bidrar alltid till en god folkhälsa! ” Säger Mikael Jeansson, som har ett stort intresse för fiske.

På www.tingsryd.se under "Kultur, fritid och turism" samlas alla tips varje månad!

#luftenarfri #friluftslivetsår2021

Kontaktinformation

Bra att veta

Prisinformation
Gratis

Bokningsvillkor

Nordic Travel, Smålands officiella arrangör, ansvarar för bokningen på sidan.
Läs mer på www.nordictravel.se När det gäller bokning av evenemang kan även andra arrangörer förekomma.

Kundservice

Tingsryds Turist information
turism@tingsryd.se
+(46) 477-441 64
Build: 2021-07-22 10:48:21, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-5581.cbischannel-301.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Event, Action: showdetails